De Schilderlessen draaien weer op volle toeren !

Bijgewerkt: 4 nov 2020

Er worden weer prachtige resultaten geboekt in het atelier aan de Wijnstraat! Aafke heeft zichzelf weer eens overstegen met dit geweldige schilderij van haar kind, kruipend in "De Nieuwe Biesbosch"

Het heeft eventjes wat tijd nodig maar ook u' zet ik op het juiste spoor. Stap 1 is altijd een degelijk basisfundament neerzetten en je daarna, een reeks verschillende schilderstechnieken voorstellen, die je ook nog eens goed met elkaar kunt combineren in 1 doek.

Het creeren van licht in het schilderij lijkt lastig maar met een paar eenvoudige tips vindt u ook hier' een oplossing voor.

Om goed te kunnen schilderen heb je ook lef en vertrouwen nodig, het accepteren van bepaalde, op het eerste zicht, verkeerde schildershandelingen, bewust fouten uitlokken, om nieuwe wegen te kunnen bewandelen etc. Op deze wijze met schilderkunst bezig zijn, maakt het juist zo spannend en leuk. Als een kind, niet te lang twijfelen, zorgt dat je altijd een (niet ingewikkelde) oplossing klaar hebt staan.

Pas abstracties toe in je schilderij maar laat het altijd natuurlijk ogen, dat het als een vanzelfsprekendheid, als een realiteit wordt ervaren. Bouw gelaagdheid op, om je doek die levendige lading te geven en daarmee de echtheid ervan opschroeft'


16 keer bekeken0 reacties

Schildercursus Albert Zwaan