Beste schilderliefhebber/cursist' ik ben Albert Zwaan, een hedendaagse schilder uit Dordrecht

(Opleiding: St Joost Breda, schilderen/grafiek 1995/1999 cum laude)

In deze schildercursus krijg je dus les van een hedendaagse (landelijk opererende) kunstenaar, in mooi schildersatelier, in de Dordtse Wijnstraat.

In mijn atelier staat het schilderplezier voorop, stapsgewijs, zet ik je op het schilderspoor dat bij jouw persoonlijke karakter past.

De sfeer bij mij is niet gewichtig en niet schools maar mijn intentie is wél dat je bij mij ook daadwerkelijk iets leert waarop je kunt blijven bouwen.

Ik laat je kennis maken met nieuwe technieken die het materie schilderen kunnen aanmoedigen. Een schilderij is immers een verhaal in verf. De verschillende technieken ga je later op speelse wijze, met elkaar combineren'

Het goed kunnen mengen is een heel belangrijk onderdeel binnen het schilderen en daar zal ik uiteraard ook veel aandacht aan besteden tijdens de lessen.

De wijze van lesgeven van mijn docenten op de academie St Joost, probeer ik ook op jullie toe te passen en dat maakt mijn cursus uniek in Dordrecht.

Mijn onderrichting is gefocust op een moderne techniek en stijl. Wil je specifiek portretschilderen tot in de finesse dan moet je echt bij enkele van mijn Dordtse collega's zijn. Dit is niet mijn specialiteit.

De Schilderdagen vanaf september 2021 zijn ingedeeld op:

Dinsdagavond van 19.30u t/m 21.30u

Woensdagmorgenmorgen van 10.00u t/m 12.15u + Woensdagmiddagmiddag van 13.30u t/m 15.30u

En je kunt schilderen op de zaterdagochtend van 10.00u t/m 12.15u

Het maximum aantal leerlingen per groep is 10

​Werkwijze:

Ik geef je adviezen die jouw inzicht op de schilderkunst en het besef van schoonheid kunnen verbreden. Ik begeleid iedere cursist individueel, ieder kiest een eigen thema. Werk je liever in opdracht dan kan dat ook’ en kun je dat even aangeven. 

Ik hou je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de schilderkunst en toon je ook het beste van wat de oude meesters ooit hebben gepresteerd. Alles met de intentie om jouw te voeden met schilderkunst.

Op afspraak vindt er eens in de zoveel tijd een klassikale bloemstilleven sessie plaats maar alleen, als de gehele klas daarmee instemt. Hoofdzakelijk wordt er geschilderd met kopietjes als uitgangspunt en van schetsen/voorstudies.

Beginners/gevorderden:

Het zou mooi zijn wanneer je enige ervaring hebt maar beginners zijn uiteraard ook van harte welkom !

Ik zal ook een beginner met hartstocht de beginselen van het schilderen bijbrengen. Maar wees ervan bewust, schilderen gaat niet vanzelf en je leert het niet in een maand tijd, je moet willen investeren en er ook buiten de schilderles om een beetje mee bezig blijven' 🙂 ik leg je dan wel uit hoe.

Service buiten de lessen om:

Vind ik iets op het internet dat interessant voor je kan zijn, dan stuur ik de informatie door.

Regelmatig stuur ik cursisten een serie inspirerende schilderijen die ik vind op het internet. Je kunt mij altijd mailen voor een vraag over je werk.

Kunstboeken:
Het atelier beschikt over een goede boekenverzameling die iedere stroming binnen de schilderkunst wel zo’n beetje omvat. De verzameling wordt ook regelmatig aangevuld.
Het vergaren van kennis via boeken kan nog worden aangevuld met eventuele Museum tips/trips

Schildercursus AlbertZwaan:

Is een aanrader voor iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van de hedendaagse schilderkunst wil vergroten maar ook als je wat klassieker bent ingesteld heeft de schildercursus veel te bieden. 

Faciliteit:
Het atelier bevindt zich op de begane grond pal, achter de voordeur dus’ geen gesjouw de trappen op!  ”Koffie of Thee is gratis” Er is een gratis WiFi mogelijkheid aanwezig en je kunt gebruik maken van een digitale projector in een mooie inspirerende, klassieke ruimte. Verf, een paar kwasten en een schildersdoekje moet je zelf aanschaffen maar dat is geen rib uit je lijf.

Zware tassen met schilderspullen kunnen worden opgeslagen in de schappen of, in je eigen schilderskastje.

Een cursus van 16 lessen kost, € 300,- incl.

​Hopelijk tot ziens in de Wijnstraat’

 

Hartelijke groet, Albert Zwaan