top of page

Beste schilderliefhebber/toekomstig cursist'

In deze schildercursus krijg je les van een hedendaagse schilder, in een mooi schildersatelier, in de Dordtse Wijnstraat.

In mijn atelier staat het schilderplezier voorop, stapsgewijs, zet ik je op een avontuurlijk schilderspoor dat bij jouw past. Je leert omgaan en combineren met (nieuwe) technieken waarmee je je scala aan mogelijkheden uitbreidt. 

De sfeer bij mij is spontaan en niet schools maar mijn motivatie is wél dat je bij mij ook daadwerkelijk iets leert.

Het goed kunnen mengen is een belangrijk onderdeel binnen het schilderen en daar zal ik uiteraard ook aandacht aan besteden.

De wijze van lesgeven van mijn docenten op de academie St Joost, probeer ik ook op jullie een beetje over te brengen en dat maakt mijn cursus uniek en enigermate professioneel. 

Bijna wekelijks krijg je via email informatie, nieuwtjes en een eventuele opdracht doorgestuurd.

Mijn onderrichting is gefocust op moderne technieken en stijlen. Wil je b.v. traditioneel portretschilderen dan adviseer ik je contact op te nemen met, enkele van mijn Dordtse collega's in de buurt. Klassiek portretschilderen (met glaceer technieken) is niet mijn specialiteit. 

Een portret als onderwerp, als vertrekpunt kiezen voor een nieuw schilderkunstig onderzoek of zoektocht naar een eigen handschrift, behoort bij mij uiteraard wél tot de mogelijkheden ! 

En wil je bij mij een landschap schilderen naar de dagelijkse werkelijkheid is dat geen probleem' 

De Schilderdagen zijn op:

Dinsdagmorgen + avond

Vrijdagmorgen en zaterdagmorgen

Het maximum aantal leerlingen per groep is 9

​Werkwijze:

Ik geef je adviezen die jouw inzicht op de schilderkunst en je opvatting over schoonheid kunnen verbreden. Ik begeleid iedere cursist individueel, ieder kiest een eigen thema. Tussendoor geef ik een opdracht waar je eventueel gebruik van zou kunnen maken.

Ik hou je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de schilderkunst en ik toon je ook het beste van wat de oude meesters ooit hebben gepresteerd. Alles met de intentie om jouw te voeden met schilderkunst.

Want schilderkunst gaat ook verder buiten het atelier.

De fotokopie wordt bij mij vaak als vertrekpunt gebruikt.

Een kopie is nu eenmaal handig omdat we niet continu in het landschap kunnen gaan zitten en de lessen zijn gericht op het individu.

Uit de fantasie schilderen en tekenen zal ik absoluut met passie ondersteunen. Naar waarneming schilderen behoort uiteraard ook' tot de mogelijkheden. Er zijn in het atelier genoeg attributen aanwezig om even een studie van te maken.

Beginners/gevorderden:

Omdat ik individueel begeleid is fijn als je toch een heel klein' beetje ervaring hebt in de basistechnieken.

Omdat de groepen best groot zijn, moet de aandachtsverdeling tijdens de les in balans zijn.

Schilderen gaat niet vanzelf en je leert het niet in een maand tijd, je moet willen investeren en er ook buiten de schilderles mee bezig zijn' 🙂

Service via internet:

Wekelijks mail ik je een verzameling schilderijen die jou kunnen inspireren.

De informatie die ik je stuur bevat ook vaak een hint naar een onderzoekje dat je eventueel uit zou kunnen proberen.

Als er een idee bij je opkomt, kun je dit altijd met mij bespreken via email.

Kunstboeken:
Het atelier beschikt over een goede boekenverzameling die iedere stroming binnen de schilderkunst wel zo’n beetje omvat. De verzameling wordt ook regelmatig aangevuld.

Schildercursus AlbertZwaan:

Is een aanrader voor iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van de schilderkunst wil verbreden.

Ik zie mij cursus meer als een Schilderclub van gelijkgestemden, met een sterke sociale functie waarin je in artistieke zin ook veel op kunt steken en op een prettige manier met schilderkunst bezig kunt zijn.

Faciliteit:
Het atelier bevindt zich op de begane grond pal, achter de voordeur dus’ geen gesjouw de trappen op.  ”Koffie &Thee gratis” Er is een gratis WiFi mogelijkheid aanwezig en je kunt gebruik maken van een digitale projector in de bij ruimte. Verf, een paar kwasten en een schildersdoekje moet je zelf aanschaffen maar dat is geen rib uit je lijf.

Zware tassen met schilderspullen kunnen kostenloos worden opgeslagen in de schappen of, in je eigen schilderskastje worden opgeborgen.​

​Hopelijk tot ziens in de Wijnstraat’

 

Hartelijke groet, Albert Zwaan

bottom of page