Beste schilderliefhebber/cursist' ik ben Albert Zwaan, een hedendaagse schilder uit Dordrecht

(Opleiding: St Joost Breda, schilderen/grafiek 1995/1999 cum laude)

In deze schildercursus krijg je dus les van een hedendaagse (landelijk opererende) kunstenaar, in een mooi schildersatelier, in de Dordtse Wijnstraat.

In mijn atelier staat het schilderplezier voorop, stapsgewijs, zet ik je op een avontuurlijk schilderspoor dat bij jouw past. Je leert dus echt technieken aan waarmee je je scala van mogelijkheden uitbreidt. Je bouwt dus echt iets op.

De sfeer bij mij is niet gewichtig en niet schools maar mijn motivering is wél dat je bij mij ook daadwerkelijk iets leert. Mijn lessen zijn nét iets minder van het entertainment achtige soort dus soms moet' je wel even door een zuur appeltje heen bijten.

Ik laat je kennis maken met nieuwe technieken die b.v. het materie schilderen kunnen aanmoedigen of waarmee je op originele wijze een wolkenlucht kunt schilderen. Een schilderij is immers een verhaal in verf. De verschillende technieken ga je later op speelse wijze, met elkaar combineren.

Het goed kunnen mengen is een belangrijk onderdeel binnen het schilderen en daar zal ik uiteraard ook veel aandacht aan besteden tijdens de lessen.

De wijze van lesgeven van mijn docenten op de academie St Joost, probeer ik ook op jullie over te brengen en dat maakt mijn cursus uniek ( in Dordrecht ) en professioneel.

Mijn onderrichting is gefocust op moderne technieken en stijl. Wil je specifiek portretschilderen tot in de finesse dan adviseer je contact op te nemen met, enkele van mijn Dordtse collega's in de buurt. Klassiek portretschilderen is niet mijn specialiteit. 

Een portret als onderwerp, als vertrekpunt voor een nieuw schilderkunstig onderzoek of zoektocht naar een eigen handschrift, behoort bij mij uiteraard wél tot de mogelijkheden.

De Schilderdagen zijn op:

Maandagavond

Dinsdagmorgen + avond

Vrijdagmorgen en zaterdagmorgen

Het maximum aantal leerlingen per groep is 9

​Werkwijze:

Ik geef je adviezen die jouw inzicht op de schilderkunst en je opvatting over schoonheid kunnen verbreden. Ik begeleid iedere cursist individueel, ieder kiest een eigen thema. Tussendoor geef ik een opdracht waar je eventueel gebruik van zou kunnen maken.

Ik hou je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de schilderkunst en ik toon je ook het beste van wat de oude meesters ooit hebben gepresteerd. Alles met de intentie om jouw te voeden met schilderkunst.

Want schilderkunst gaat ook door buiten het atelier, ik probeer die blik bij je te verruimen.

De fotokopie wordt bij mij vaak als vertrekpunt gebruikt.

Een kopie is nu eenmaal handig omdat we niet continu in het landschap kunnen gaan zitten en de lessen zijn gericht op het individu.

Uit je hoofd schilderen of tekenen is natuurlijk ook geweldig' en doe dat dan ook, als je dat kan ! Ik geef je daar de nodige ondersteuning bij.

Beginners/gevorderden:

Gezien mijn werkwijze is het wel fijn als je wat ervaring hebt met tekenen en schilderen.

Schilderen gaat niet vanzelf en je leert het niet in een maand tijd, je moet willen investeren en er ook buiten de schilderles mee bezig zijn' 🙂

Service via internet:

Wekelijks mail ik je een verzameling schilderijen die jou kunnen inspireren en je frisse blik op de schilderkunst kunnen verruimen.

De informatie die ik je stuur bevat ook vaak een hint naar een onderzoekje dat je eventueel uit zou kunnen proberen.

Als er een idee bij je opkomt, kun je dit altijd met mij bespreken via email.

Kunstboeken:
Het atelier beschikt over een goede boekenverzameling die iedere stroming binnen de schilderkunst wel zo’n beetje omvat. De verzameling wordt ook regelmatig aangevuld.

 

Schildercursus AlbertZwaan:

Is een aanrader voor iedereen die zijn of haar kennis op het gebied van de hedendaagse schilderkunst wil verbreden maar ook als je wat klassieker bent ingesteld heeft de schildercursus iets te bieden. 

Ik zie mij cursus meer als een schilderclub met gelijkgestemden waarin je veel kunt opsteken in artistieke zin en het heeft tevens een sterk sociale functie.

Faciliteit:
Het atelier bevindt zich op de begane grond pal, achter de voordeur dus’ geen gesjouw de trappen op!  ”Koffie &Thee is gratis” Er is een gratis WiFi mogelijkheid aanwezig en je kunt gebruik maken van een digitale projector in de bijruimte. Verf, een paar kwasten en een schildersdoekje moet je zelf aanschaffen maar dat is geen rib uit je lijf.

Zware tassen met schilderspullen kunnen kostenloos worden opgeslagen in de schappen of, in je eigen schilderskastje.​

​Hopelijk tot ziens in de Wijnstraat’

 

Hartelijke groet, Albert Zwaan